Uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja Internet prodavnice (e-prodavnice) Optika Occhi

Opšti uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja i poslovanja Internet prodavnice (e-prodavnice) definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i dobrom praksom poslovanja naše firme. E-prodavnica „Optika Occhi“ je web sajt namenjen prodaji proizvoda koje naša firma ima u ponudi. Korisnik ili kupac je osoba koja koristi usluge naše e-prodavnice u nameri da određene proizvode kupi, ili da se o njima informiše ako želi da ih direktno kupi u našem maloprodajnom objektu.

Svaki korisnik usluga e-prodavnice prilikom korišćenja prihvata uslove korišćenja sajta i saglašava se da će se komunikacija i kupoprodajni odnos odvijati shodno Zakonu o zaštiti potrošača.

Takođe, pre slanja porudžbine, kupac prihvata uslove pod kojima se realizuje kupovina na daljinu i prihvata saglasnost sa članovima zakona koji se odnose na povraćaj robe kupljene na daljinu a koji se odnose na njegove obaveze kao kupca.

U slučaju bilo kakvih izmena, prodavac je dužan da obavesti kupca prilikom telefonske potvrde narudžbine. Sve eventualne izmene, osim onih po pitanju isporuke, ne odnose se na potvrđene narudžbine.

Maloletna lica mogu koristiti e-prodavnicu "Optike Occhi" samo uz nadzor roditelja ili staratelja.

„Optika Occhi“ zadržava pravo da odbije pružanja usluga ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom kupovine u e-prodavnici "Optike Occhi" ćemo koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i nećemo ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

Lažno predstavljanje i kupovina sa tuđom email adresom nije dozvoljena. Protiv takvih aktivnosti „Optika Occhi“ može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo "Optike Occhi", optikaocchi.rs ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez prethodne saglasnosti "Optike Occhi" optikaocchi.rs. Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na optikaocchi.rs smatrate da je Vaš i da je zloupotrebljen, molimo Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. 

Radno vreme

E-prodavnica Optika Occhi“ je otvorena non-stop od 00-24h, 7 dana u nedelji. U slučaju tehničkih problema ili tokom zahvata redovnog održavanja sajt može biti kraći vremenski period nedostupan, o čemu ćete biti obavešteni. 

Cene u e-prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uračunatim PDV-om. Cene na sajtu važe samo za artikle koji se prodaju u web prodavnici i mogu da se razlikuju od cena u našem maloprodajnom objektu.

„Optika Occhi“ zadržava pravo promene cena bez prethodne najave, bilo da se radi o povećanju ili smanjenju cena. Ovo ne važi za artikle na akcijama i za sniženja, koji se posebno najavljuju.

Iako se trudimo da cene na sajtu budu maksimalno ažurne, može se desiti da se potkrade greška. Osobe iz naše firme zadužene za Internet prodaju obavezno kontaktiraju kupca telefonom posle svake Internet porudžbine, upravo da bi se izbegle neprijatne situacije.

 Isporuka robe

„Optika Occhi“ robu isporučuje komercijalnim kurirskim servisom (post express).
Cena isporuke iznosi 550,00 dinara bez obzira na zapreminu i težinu pošiljke. 

Proverite sastav paketa pre preuzimanja robe od kurirske službe!

U nekim slučajevima je moguće oštećenje paketa u transportu, nedostatak artikla ili isporuka neodgovarajućeg proizvoda. U tim situacijama, nećemo biti u mogućnosti da odreagujemo posle potpisivanja i preuzimanja paketa.

Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalnom neoštećenom pakovanju. U suprotnom nećemo primiti paket.

Servis, garancija, reklamacije

Svi artikli koje prodajemo imaju obezbeđen servis u našem maloprodajnom objektu.

Reklamacije se podnose lično u našoj prodavnici, preko telefona ili slanjem elektronske pošte na našu adresu. Naša prodavnica ima lica zadužena za obradu reklamacija koja će Vam rado pružiti pomoć u takvim situacijama.

Bitna napomena: kupac ne može da ostvari svoja prava u slučaju da je fizički oštetio proizvod, ako je neispravan proizvod servisiralo nestručno lice ili lice koje nije serviser optičar, ako je oštećenje nastalo dejstvom tzv. više sile (udar groma, poplava, požar itd).

Na sve žalbe i reklamacije kupac će dobiti odgovor u najkraćem mogućem roku a dobra praksa naše firme je da se svi problemi rešavaju dogovorom na obostrano zadovoljstvo. Ako se, međutim, dogovor ne postigne, Zakonom o zaštiti potrošača predviđene su mogućnosti vansudskog rešavanja sporova.

Prilikom isporuke dužnost prodavca i kupca je da izvrše pregled proizvoda i ukoliko postoje mehanička/fizička oštećenja, prodavac je u obavezi da zameni proizvod novim i dostavi ga kupcu.

Pravo na privatnost i bezbednost

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, podaci koje kupci ostavljaju na sajtu koriste se isključivo za komunikaciju u slučajevima kupovine robe, reklamacija i informacija za kupce. „Optika Occhi“ lične podatke kupaca ne koristi za druge namene niti će to raditi.

Pravo na otkazivanje kupovine (odustanak od ugovora)

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupovina preko naše e-prodavnice smatra se prodajom na daljinu.

U slučaju prodaje na daljinu, Zakon ustanovljava pravo kupca da odustane od ugovora (kupovine) u roku od 14 dana od dana kada je primio proizvod (Član 29.). Prilikom odustanka kupac ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje od kupovine. Ovo se odnosi npr. na dioptrijske okvire ili sunčane naočare, ali se NE odnosi na proizvode koji su proizvedeni prema posebnim zahtevima potrošača, odnosno koji su jasno personalizovani npr. na dioptrijska stakla i kontaktna sočiva. 

Odustanak od kupovine može se desiti zato što kupljeni proizvod ne odgovara karakteristikama i opisu na sajtu, ako je neispravan, ako nije ispunio očekivanja kupca u pogledu funkcionalnosti ili iz bilo kog drugog razloga bitnog za kupca a sam kupac ne mora da obrazloži razlog vraćanja. 

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje novčanih sredstava i proizvod će mu biti vraćen o njegovom trošku.

Plaćanje

E-prodavnica „Optika Occhi“ podržava sledeće načine plaćanja: plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom.

Saglasnost i promene podataka na sajtu

„Optika Occhi“ zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.