Od 20.07.2024. do 04.08.2024. optika neće raditi zbog godišnjeg odmora.

HMC stakla za naočare: jasnoća izvan poređenja

Bliži pogled na HMC antirefleksnu tehnologiju

HMC, ili Hard Multi-Coated, sočiva su dizajnirana da obezbede neuporedivu jasnoću minimiziranjem refleksije i odsjaja. Imaju više slojeva naprednih slojeva zaštite koji smanjuju neželjene refleksije svetlosti, obezbeđujući da vaš vid ostane bistar i živopisan, čak i u uslovima izazovnog osvetljenja.

Kristalno jasan vid

HMC stakla za naočare su izvanredna u pružanju kristalno čistog vida smanjujući dosadne refleksije različitih izvora svetlosti, uključujući unutrašnje osvetljenje i farove od nadolazećih vozila. Ovo ih čini odličnim izborom za pojedince koji traže neuporedivu vizuelnu jasnoću tokom celog dana.

Dioptrijska stakla sa plavim filterom: Zaštitite vaše oči od digitalnog naprezanja

Razumevanje filtriranja plave svetlosti

U našem digitalnom dobu, produženo izlaganje ekranima izlaže naše oči plavoj svetlosti, što može dovesti do nelagodnosti i digitalnog naprezanja očiju. Stakla za naočare sa plavim filterom su specijalno dizajnirana da blokiraju značajan deo ove štetne plave svetlosti, smanjujući naprezanje očiju i promovišući bolji kvalitet sna.

Ublažavanje digitalnog naprezanja očiju

Stakla sa plavim filterom su poput štita za vaše oči, nudeći olakšanje od vizuelne nelagodnosti izazvane produženim vremenom pred ekranom. Selektivnim blokiranjem plave svetlosti, ova dioptrijska stakla mogu pomoći u sprečavanju digitalnog naprezanja očiju, umora, pa čak i potencijalnih dugoročnih zdravstvenih problema sa očima.

Odabir pravih dioptrijskih sočiva za vas

Faktori koje treba uzeti u obzir

Kada odlučujete između HMC i dioptrijskih stakala sa plavim filterom, uzmite u obzir svoj životni stil i vizuelne potrebe. Ako tražite neuporedivu jasnoću i minimalne refleksije, HMC sočiva mogu biti vaš idealan izbor. S druge strane, ako ste čest korisnik digitalnih uređaja i želite da zaštitite svoje oči od plave svetlosti, stakla sa plavim filterom (blue) mogu biti odgovor.

Najbolje od oba sveta

Na sreću, ne morate da izaberete samo jednu. Mnoge optike nude opcije dioptrijskih sočiva koje kombinuju tehnologije HMC i plavog filtera , pružajući vam izuzetnu jasnoću i digitalnu zaštitu od naprezanja očiju. Uvek je dobra ideja da razgovarate o vašim željama sa profesionalcem za negu očiju kako biste pronašli savršenu ravnotežu za vaše oči.

Jasan put do vaših idealnih dioptrijskih sočiva

Bez obzira da li težite neuporedivoj jasnoći ili tražite olakšanje od digitalnog naprezanja očiju, razumevanje razlika između HMC stakala za naočare i dioptrijskih stakala sa plavim filterom omogućava vam da donesete informisanu odluku. Zapamtite, vaše putovanje nege očiju je jedinstveno, pa odvojite vreme da procenite svoje potrebe i preferencije pre nego što izaberete sočiva koja će vam pomoći da vidite svet u najboljem mogućem svetlu.

OVDE možete pogledati deo asortimana stakala za naočare.

OVDE možete pogledati deo asortimana naočara za vid.

Evo jasnijeg, udobnijeg vida – izbor je sada jasniji nego ikad!


Za pitanja i konsultacije možete nas pozvati na broj 0113234018 ili nas posetiti u optici Occhi koja se nalazi u bulevaru despota Stefana 33, Beograd.