ZAŠTO SU NOVE NAOČARE TAKO VAŽNE?

Mnogi od nas pronađu savršen par naočara i drže ih do... pa, zauvek, ako i dalje možemo da vidimo kroz stakla. Ali samo zato što možete da vidite kroz svoje naočara ne znači da one i dalje obavljaju pravu funkciju, posebno ako je prošlo više od dve godine od njihove kupovine.

Za razliku od para patika koje više ne pristaju detetu posle leta, saznanje kada je vreme da obnovite recept za naočare nije uvek očigledno. Promena vida se može dešavati sporo, tako da ako odložite svoj godišnji odlazak kod optometriste, možda i nećete primetiti koliko Vam je vid postao loš.

Koliko vremena treba da prođe da biste se ponovili novim naočarima? Optometristi preporučuju da posetite svog očnog lekara svake dve godine kako biste bili sigurni da nosite odgovarajuću dioptriju. Ali kako da znate da li vam je potrebna nova dioptrija pre vaše godišnje posete optici? Očigledan znak je zamagljen vid. Međutim, nisu svi znaci očigledni, pročitajte ove nagoveštaje koji predstavljaju simptome da su vam potrebne nove naočare:

ŽMIRITE!

Delimično zatvarate oči i - woowww! - možete videti. Kada žmirite, mala koncentrisana količina svetlosti se propušta u vaše oči, što rezultira boljim vidom. Iako to privremeno obavlja posao, to ne bi trebalo da se dešava dok nosite naočare.

 

GLAVOBOLJA!

Dodatni posao koji vaše oči i mozak obavljaju da bi nadoknadili vašu staru dioptriju stvara napetost u vašim očnim mišićima. Ovo može izazvati glavobolju i naprezanje očiju. Ako primetite više glavobolje nego obično, možda je vreme da posetite svog očnog lekara.


GODINAMA NISI IMAO-LA NOVE NAOČARE.

Preporučuje se zakazivanje sveobuhvatnog pregleda očiju svake dve godine pošto je zdravlje očiju povezano sa godinama i ukupnim zdravljem. Vaš oftalmolog može čak da otkrije rane znake srčanih bolesti i dijabetesa.

 

VIDIŠ DUPLO.

Obično se to dešava kada vidite dve slike(duplo) jednog objekta, što je indikacija da vaše oči ne rade uzajamno da bi Vam stvorile jasnu sliku.

 

VAŠE NAOČARE SU IZGREBANE ILI OŠTEĆENE.

Izgrebana stakla za naočare mogu učiniti da Vaš vid bude zamagljen, dok iskrivljeni okviri mogu učiniti da vam naočare nepravilno stoje na licu. Posebno nije dobro ako naočare stoje krivo na Vašem licu a nosite cilindrična stakla, to znači da uglovi na sočivima nisu odgovarajući.  I jedno i drugo uzrokuje probleme sa kvalitetom vašeg vida.


OSTALI RAZLOZI ZA PROMENU NAOČARA

Ponekad ima smisla nabaviti nove naočare čak i ako je vaš trenutni par u dobroj formi i dobro vidite, nije na odmet imati jedan par naočara u rezervi. Možda ćete želeti da promenite okvire kada:

VAŠE NAOČARE NE PRATE TRENUTNI STIL.

Ljudi koji vole modu možda sklone prošlogodišnje naočare u korist onoga što je sada u trendu. Nema ništa loše u tome da ostanete u trendu!

Pogledajte deo našeg asortimana naočara za vid, možda Vam se nešto svidi. 

ŽELITE STAKLA SA DRUGAČIJIM KARAKTERISTIKAMA.

Stakla sa zaštitom od štetnog plavog svetla mogu pomoći u sprečavanju digitalnog naprezanja očiju, dok foto osetljiva stakla potamne kada su izložena UV svetlu. Ovo su samo dve vrste tehnologija sočiva koje ćete možda želeti da iskoristite sa novim naočarima.

Ovde možete pogledati deo asortimana stakala za naočare.


Social share // previous - next navigation