Evo sveobuhvatnog vodiča koji će vam pomoći da online kupovina bude efikasna:

1. Upoznajte detalje o svom receptu za naočare

Posedovanje ažurnog recepta za naočare je ključno kada kupujete naočare za vid online. Vaš recept uključuje detalje kao što su sfera (SPH), cilindar (CYL), ugao, dioptrija za desno oko (OD), dioptrija za levo oko (OS) i razmak zenica (PD). Ako niste sigurni gde da pronađete ove informacije, obratite se očnom lekaru, optičaru ili proverite sve prethodne recepte koje imate. Držite ove detalje pri ruci dok pretražujete naočare za vid online.


2. Razumeti mere dioptrijskog okvira

Okviri dolaze u različitim veličinama i stilovima, tako da je razumevanje mera okvira neophodno za pronalaženje naočara koje udobno pristaju i izgledaju laskavo na Vašem licu. Ključna merenja koja treba uzeti u obzir su:

Širina sočiva:

  • Širina svakog sočiva u milimetrima.

Širina mosta:

  • Rastojanje između sočiva, koje utiče na to kako naočare stoje na vašem nosu.

Dužina drške:

  • Dužina drške koja se proteže preko vaših ušiju.

Potražite ove mere koje su obično navedene na unutrašnjoj strani drške ili mosta naočara. 

3. Istražite stilove i materijale okvira

ONLINE SHOP OPTIKE OCCHI nudi širok spektar stilova okvira, od klasičnog do savremenog dizajna. Uzmite u obzir svoj lični stil, potrebe za životnim stilom i preferencije za udobnost kada birate okvire. Popularni materijali okvira uključuju:

Acetat:

  • Lagan i fleksibilan, sa širokim spektrom boja i dezena.

Metal:

  • Elegantan i izdržljiv, često se koristi za minimalističke ili žičane dizajne.

Titanijum:

  • Lagan, hipoalergen i veoma izdržljiv, idealan za one sa osetljivom kožom.

Istražite različite stilove i materijale koristeći virtuelne alate za isprobavanje ako su dostupni ili filtrirajte opcije na osnovu vaših preferencija za oblik, boju i materijal.


4. Proverite smernice za vraćanje i garancije

Pošto ne možete fizički da isprobate naočare pre kupovine na mreži, ključno je da pregledate smernice i garancije prodavca na malo. Tražiti:

Period povrata:

  • Uverite se da prodavac nudi dovoljan rok za vraćanje ili zamenu ako naočare ne ispunjavaju vaša očekivanja.

Pokriće garancije:

  • Proverite da li su naočare pokrivene zbog grešaka u proizvodnji ili slučajnog oštećenja. Razumeti sva ograničenja ili isključenja koja mogu da se primenjuju.

Transparentne politike vraćanja i sveobuhvatne garancije pružaju bezbrižnost i osiguravaju da imate opcije ako su potrebna prilagođavanja ili zamene.

5. Pročitajte recenzije i ocene kupaca

Recenzije kupaca nude dragocene uvide u kvalitet, uklapanje i uslugu onlajn prodavaca naočara. Obratite pažnju na povratne informacije o:

  • Tačnost uklapanja: Da li naočare odgovaraju opisanim merama i da li se udobno nose.

  • Zadovoljstvo kupaca: Da li su kupci zadovoljni

  • Čistoća sočiva: Kvalitet sočiva u smislu jasnoće, otpornosti na ogrebotine i UV zaštite.

  • Korisnička služba: Koliko je korisnička služba prodavca na malo odgovorna i korisna u rešavanju problema ili odgovaranju na pitanja.

Koristite recenzije da biste procenili pouzdanost prodavca i prikladnost određenih naočara za vaše potrebe pre kupovine.

6. Uporedite cene i promocije

Iskoristite konkurentne cene koje nude onlajn prodavci tako što ćete upoređivati cene na različitim veb lokacijama. Tražiti:

  • Promocije i popusti: Specijalne ponude, paketi ili sezonski popusti koji vam mogu pomoći da uštedite na kupovini.

  • Troškovi slanja: Proverite da li su troškovi isporuke uključeni ili postoje dodatni troškovi na osnovu vaše lokacije ili brzine isporuke.

Međutim, dajte prednost kvalitetu i usluzi u odnosu na samo cenu kako biste bili sigurni da ulažete u naočare koje zadovoljavaju vaše potrebe za vidom i način života.

7. Obezbedite bezbedno plaćanje i zaštitu podataka

Kada obavljate onlajn plaćanja, dajte prednost veb lokacijama koje koriste bezbedne prolaze za plaćanje i šifrovanje podataka. Tražiti:

HTTPS šifrovanje:

  • Proverite da li je stranica za plaćanje bezbedna tako što ćete proveriti HTTPS u URL adresi veb lokacije.

Opcije plaćanja:

  • Razmislite o korišćenju sigurnih metoda plaćanja kao što su plaćanje pouzećem, kreditne kartice sa zaštitom od prevare ili usluge kao što je PayPal za dodatnu sigurnost.

Zaštita vaših finansijskih informacija osigurava bezbednu i besprekornu transakciju prilikom online kupovine naočara za vid.

8. Ako niste sigurni, obratite se korisničkoj službi

Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi sa bilo kojim aspektom online kupovine dioptrijskih naočara, ne oklevajte da kontaktirate korisničku podršku. Renomirani prodavac će imati na raspolaganju stručno osoblje koje će vam pomoći u:

Upiti o receptima:

  • Pojašnjavanje detalja ili zahteva u vezi sa vašim receptom.

Preporuke okvira:

  • Predlaganje stilova ili materijala na osnovu vaših preferencija i životnog stila.

Jasna komunikacija sa korisničkim servisom može vam osigurati da donesete samopouzdanu i informisanu odluku o kupovini.

9. Ako je potrebno naočare za vid možete podesiti i korigovati

Kada vam dioptrijske naočare stignu, posetite lokalnog optičara ili stručnjaka za naočare za sva potrebna podešavanja. Čak i ako se okviri u početku dobro uklapaju, manja podešavanja mogu povećati udobnost i osigurati da naočare za vid ostanu bezbedno na mestu. Podešavanja mogu uključivati:

  1. Pozicioniranje jastučića za nos: Osigurajte da jastučići za nos udobno i sigurno sede na vašem nosnom mostu.

  2. Podešavanje drški: Poravnavanje krakova drški za uravnoteženo pristajanje iza ušiju.

  3. Poravnanje okvira: Provera da li su okviri simetrični i da li stoje pravo na vašem licu.

Profesionalna podešavanja optimizuju udobnost i vizuelnu jasnoću, povećavajući vaše opšte zadovoljstvo kupovinom na mreži.

Prateći ove sveobuhvatne savete, možete sa sigurnošću da se krećete kroz proces online kupovine naočara za vid. Uživajte u pogodnostima kupovine od kuće dok se pobrinite da pronađete naočare koje zadovoljavaju vaše potrebe za vidom, udobno se uklapaju i dopunjuju vaš lični stil.

OVDE možete pogledati deo asortimana stakala za naočare.

OVDE možete pogledati deo asortimana naočara za vid.


Za pitanja i konsultacije možete nas pozvati na broj 0113234018 ili nas posetiti u optici Occhi koja se nalazi u bulevaru despota Stefana 33, Beograd.